Blanc de Pissarres 2020
VARIETEITEN
60% Wit Garnacha
30% Macabeo
10% Pedro Ximenez
PRODUCTIE
De druiven zijn geselecteerd, gestalkt en geweekt gedurende 3 dagen. Dan wordt de most gedrukt met de overgebleven stengels. De gisting begint spontaan, gedeeltelijk in stalen vaten, gedeeltelijk in Frans eiken vaten met een inhoud van 225 liter.
DEGUSTATIE
De neus toont de sterke persoonlijkheid van de Witte Priorat Grenache met zijn karakteristieke noten van witte bloemen, gras en fruit huid. De smaak is romig met citroen en rokerige smaak. Het einde is zeer persistent en biedt een frisse en verrassende twist. Het is de warme en charmante indruk van de verscheidenheid van de Pedro Ximenez variëteit, een interessante balans met een echte koele mineraliteit.
CULINAIRE OVEREENKOMSTEN
Het is perfect om tussen maaltijden te drinken, als aperitief of bij visgerechten. Het biedt vele mogelijkheden met andere minst verdacht recepten zoals seizoensgebonden suggesties, de lente paddestoelen, jonge erwten, winter Xato Nadas (een Catalaanse salade met scarole, kabeljauw en zwarte olijven), of vette sardines van Oktober.