Diamante Verdejo 2023
VARIETEIT
100% verdejo
PRODUCTIE
Zodra de druiven in de wijnmakerij zijn, worden ze op een constante koude temperatuur bewaard. De druiven met steel beginnen koude maceratie met de schil in de most om er hun smaak aan te geven. Na het persen begint de koude gisting, die 21 dagen duurt, bij een temperatuur van 57 oF. Hierdoor blijft de maximale versheid in de wijn behouden.
DEGUSTATIE
Strokleurig met groenachtige tinten. Op de neus: het is schoon en fris met een goede intensiteit. Aroma's van vers gemaaid gras, hooi en bronnen; ook hints van zuur en exotisch fruit. In de mond: het is een elegante, smaakvolle en zalvende wijn. De zuurgraad is perfect geïntegreerd terwijl het door de mond beweegt, met een zeer aromatische afdronk die met name rassen is. De structuur en balans zorgen voor een lange afdronk.
CULINAIRE OVEREENKOMSTEN
Perfect als aperitief of bij vis-, zeevruchten-, pasta-, rijst- en witvleesgerechten.
TECHNISCHE INFORMATIE
BEVAT 13% ALCOHOL
SERVEERTEMPERATUUR 8º