Marques de Riscal Sauvignon

Marqués de Riscal Sauvignon 2018

Marqués de Riscal Sauvignon

VARIETEIT

100% Sauvignon

PRODUCTIE

Deze franse variëteit Sauvignon Blanc, waarmee Marqués de Riscal deze variëteit van witte wijn maakt, is afkomstig uit de regio “La Loire”. Het werd door Marqués de Riscal in 1974 geïntroduceerd in Rueda, en vandaag heeft de wijnmakerij 70 hectare van zijn eigen wijn.
Vandaag is het een van de variëteiten de Commissie van benaming van Rueda erkent, dankzij zijn aanpassingvermogen aan zijn omgeving en zijn capaciteit van en wijn van grote aromatische intensiteit te produceren, van goed zuur evenwicht en een vleugje minerale nuances.
De Sauvignon Marqués de Riscal wordt vervaardigd met behulp van hetzelfde proces als die van de Rueda Verdejo. Na een rijping periode wordt het moer eerst verfijnd. De trage gisting vindt plaats bij een gecontroleerde temperatuur tussen 13ºC et 15ºC, om de eerste aroma’s te beschermen en te behouden, die een bepaalde eigenschap van deze variëteit zijn. Na de rijping gedaan is, wordt de wijn achtergelaten op de moer, om het volume mondgevoel te verhogen en de capaciteit van te ouden ook te verhogen.

DEGUSTATIE

Lichtgele kleur met groen reflecties. Een zeer complexe neus met vers gras noten op een minerale basis die het haar persoonlijkheid geeft, met een overvloed aan fruit zoals citrus, ananas of meloen. Het laat een frisse en aromatische smaak met een persistente en proper einde.

CULINAIRE OVEREENKOMSTEN

Zeevruchten en pasta. Ideaal als aperitief.

TECHNISCHE INFORMATIE

BEVAT 12,5% ALCOHOL
SERVEERTEMPERATUUR 8/10º
Afmetingen (L x B x H) 0 x 0 x 0
Gewicht 0