Marques de Riscal Rueda

Marqués de Riscal Rueda 2019

Marqués de Riscal Rueda

VARIETEIT

100% Verdejo

PRODUCTIE

Bodegas de los Herederos del Marqués de Riscal S.L. is eigenaar van 225 hectare wijngaarden, waar zijn, onder andere, de Verdejo variëteit geplant. Een veelzijdige druif die veel karakter en persoonlijkheid heeft, die goed geschikt is voor de extreme omstandigheden van de regio, en waarmee we jonge frisse wijn of witte wijn in vaten gefermenteerd.
De verdejo druiven zijn gekrast en gekoeld en dan geweekt om de maximale aroma’s uit de huid van de vrucht en de gladheid van de wijn te verhogen.
De moer eenmaal verfijnd en verduidelijkt, vergist langzaam bij een gecontroleerde temperatuur tussen 13ºC en 15ºC gedurende 20 dagen, teneinde de fruitige te behouden, kenmerkend voor deze variëteit.
Na een rijping tijd wordt de wijn gebotteld tussen januari en maart van het jaar na de oogst.

DEGUSTATIE

Een lichte wijn, hooi gele kleur, en zoals verwacht van een Verdejo wijn, het heeft een grote aromatische intensiteit, met tropische vruchten, een hint van venkel en vers gras. In het mond, zowel stroperig, glad en verfrissend, met een enigszins bittere einde, dat typisch is voor deze variëteit, waardoor het lang en aangenaam om te drinken is. Kortom, het is een frisse en evenwichtige wijn.

CULINAIRE OVEREENKOMSTEN

Vis, zeevruchten, ham, pasta, kip en koude gerechten.

TECHNISCHE INFORMATIE

BEVAT 12,6% ALCOHOL
SERVEERTEMPERATUUR 8/10º
Afmetingen (L x B x H) 0 x 0 x 0
Gewicht 0