Cuatro Pasos Mencia 2022
VARIETEIT
100% Mencía
PRODUCTIE
De ontdekking van vier beer voetafdrukken in een mooie wijngaard in de bovenste regio van de Bierzo inspireerde de naam van deze wijn.
Vier essentiële stappen zijn nodig om excellentie te bereiken : de selectie van het land, de zorg in de wijngaard, voldoende klimaat en de zorgvuldige vinificatie.
Vier plaatsen : Otero, Hornija, Corullón en Valtuille, met vier ander verhaal, dat het karakter va hun volk en hun wijngaarden definiëren.
Zo is dus Four Steps geboren, 100% Mencía druif ontwikkeld met druiven van wijngaarden van meer dan 80 jaar, van leisteen gebied gelegen op de top van de Bierzo regio.
Na zijn vinificatie, gebeurt zijn korte rijping in eiken vaten van de Four Steps : Amerikaanse, Allier, Limousine en Nevers…
DEGUSTATIE
Verschijning: Kersenrood met violette reflectie.
Neus: medium intensiteit. De gevarieerde aroma’s van rood fruit overheersen met een subtiel vleugje geroosterd hout.
In de mond: elegant en evenwichtig in de mond.
Finale: zeer fruitig druif.
CULINAIRE OVEREENKOMSTEN
Geroosterd vlees of sauzen, klein wild, carpaccio, barbecues, vleeswaren, paté en geitenkaas.
TECHNISCHE INFORMATIE
BEVAT 14% ALCOHOL
SERVEERTEMPERATUUR 18º
TIJD IN VAT 2 maanden in Franse en Amerikaanse eiken.
BELONINGEN
Gouden Medaille International Wine Challenge
Zilveren Medaille Baco Joven 2013