Clos Alzina 2014
VARIETEITEN
100% Samsó (Carignan of Mazuelo)
PRODUCTIE
De gisting vindt plaats in vaten van 500 liter, waarin de malolactische gisting dan spontaan gebeurt. De wijn maturatie gebeurdt in dezelfde vaten gedurenden 12 maanden.
DEGUSTATIE
Clos Alzina is een spiegeling van zijn oorspronkelijke omgeving, de magische landschap van de zuidelijke heuvels en ravijnen rond het voormalige landgoed van Mas Alsera in Torroja del Priorat. Te vinden zijn dus complexe, diepe en evenwichtige aroma’s, een mix van mediterrane intense plantaardige ecosysteem met een duidelijke fruitige oude wijnen. De smaak is krachtig, rijk en ook verfijnde, met een goed geïntegreerde zuurgraad, rijk aan minerale versheid.
CULINAIRE OVEREENKOMSTEN
Clos Alzina jast en bouwt complexe en krachtige aroma's van spel recepten: wilde zwijnen, herten, hazen. Het past heel goed bij recepten met truffels en saus gerechten met een sterke smaak van pure chocolade. Dit is een wijn voor rustige momenten om te denken tijdens een lang gesprek na het eten. Aanbevolen wordt decanteren en dienen bij een temperatuur van 16 graden.